2011 m. rugsėjo 21 d., trečiadienis

Vyšnių pyragas

Reikės:

2 pakelių šaldytų vyšnių (galima dėti ir mažiau, tačiau aš labai mėgstu vyšnias, tai dedu kiek tik telpa ant pyrago viršaus :-)) (1 pakelis - 400 g),
2 kiaušinių,
1 stiklinės cukraus,
1,5 stiklinės miltų,
100 g margarino arba sviesto,
1 arb. š. kepimo miltelių,
1 arb. š. vanilinio cukraus,
0,5 stiklinės pieno,
3 valg. šaukštai kakavos (pagal pradinį variantą kakavos nereikia) :-)

Gaminimas:

Šaldytas vyšnias suberti į indelį, kad atitirptų ir išleistų sultis. Iš likusių produktų užmaišyti tešlą (aš viską dedu į kombainą ar mikserį ir išplaku vidutiniu greičiu). Tešla turi gautis kaip tiršta grietinė. Kepimo formą iškloti specialiu kepimo popieriumi, supilti tešlą. Šį kartą į vieną tešlą įdėjau kakavos, norėjosi išbandyti naują skonį - visiems patiko :-)

Ant tešlos viršaus išdėlioti atšilusias vyšnias vieną šalia kitos, kad visas paviršius būtų vyšniomis nuklotas (šį kartą pritrūko vyšnių, tai pavyko tik raštą iš uogų sudėlioti). Pyragas paruoštas kepti.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą