2011 m. rugsėjo 21 d., trečiadienis

Prancūziškas varškės pyragas

Šiandien išmėginau du saldžius receptus. Deja, pirmasis, portugališkas desertas puodelyje, nesigavo, sukrito viskas ir vietoje pyragėlio turėjau blyną.

O štai antrasis, prancūziškas varškės pyragas, puikiai pavyko. Mano Linas visada savo stiliuje - jam pati skaniausia pyrago tešla. Iškepk, mama, vienos tešlos... :)

Tešlai:

200 g sviesto

0.5 stikinės cukraus

vanilinio cukraus

2 stiklinės miltų.

Įdarui:

0.5 kg varškės

3 - 4 kiaušiniai

0.5 stiklinės cukraus

Tešla: sviestą sutarkuojame, sumaišome su cukrumi ir miltais. Gaunasi tokia biri masė iš miltų ir juose išsivoliojusių sviesto gabaliukų. Įdarui sumaišome varškę, cukrų ir kiaušinius.

Kepimo indą patepame sviestu, suberiame pusę miltų-sviesto-cukraus mišinio, išlyginame, ant jo užpilame varškę, o ant viršaus vėl miltų-sviesto-cukraus mišinį.

Kepiau 200C karštumo orkaitėje apie valandą, pabaigoje dar įjungiau ventiliatorių.

Kepimui naudojau torto formą, kurios kraštai nusiima, tai labai patogu buvo pjaustyti, nes iš gilaus indo gali būti sunkiau iškelti nesutrupėjusius gabaliukus


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą