2011 m. rugsėjo 21 d., trečiadienis

Vengriški varškėčiai


INGREDIENTAI porcijų skaičius  perskaičiuoti
Varške500 g
Avižiniai dribsniai9 valg. šaukšt.
Kiaušiniai1 vnt.
Druskapagal skonį
Cukrus1 valg. šaukšt.
Rudasis cukrus4 valg. šaukšt.
Džiūvėsėliai (stambesnio malimo)200 g
Cinamonas0.5 arbat. šaukštel.
PARUOŠIMAS
1Varškę sumaišykite su avižiniais dribsniais, cukrumi, trupučiu druskos ir kiaušiniu.
2Iš gautos masės pagaminkite maždaug 6 cm skersmens kukulius.
3Kukulius sudėkite ant lėkštės, aptraukite ją maistine plėvele ir statykite į šaldytuvą 30 minučių.
4Užvirkite vandenį, įberkite truputį druskos ir dėkite kukuliukus virti. Virkite, kol pradės kilti.
5Pakilusius išgriebkite ir sudėkite į lėkštę.
6Atskirame dubenyje sugrūskite rudąjį cukrų su cinamonu ir sumaišykite su džiūvėsėliais.
7Dar karštus kukuliukus apvoliokite džiūvėsėlių ir cukraus mišinyje.
8Patiekite su grietine. Skanaus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą