2011 m. rugsėjo 21 d., trečiadienis

Skruzdelynas

Reikės:
Miltų
3 kiaušinių
1stiklinę dirbtinio arba natūralaus medaus
Cukraus 1stiklinę
Vandens 1\3 stiklinės
Aliejaus
Taukų
Aguonų saujelę

Darbo eiga:
Sumušate kiaušinius, paplakate, įberiate tiek miltų, kad gautųsi tešla, išminkote gerai ją, po to imate po mažą gabalėlį ir kočiojate ant aliejaus tol kol bus labai plonytė ir bus galima „skaityti laikraštį“ pro ją. Iškočiojate visą tešlą. Į puodą įpilate 1 stiklinę aliejaus ir 3 šaukštus taukų. Kai aliejus jau pajėgs iškelti tešlą, pradėkite dėti iškočiotą tešlą. Vos įdėjus, tučtuojau apverskite ir virkite kol įgaus šviesiai šviesiai rudą spalva. Viską išvirus į mažą puoduką įpilkite 1\3 stiklinės vandens ir 1 stiklinę cukraus. Jam ištirpus puoduką užkaičiate ant silpnos ugnies ir sudedate 1 stiklinę medaus. Kai mišinys pradės putoti jį nukaičiate ir užtepate glajų ant lakstu iš visų pusių. Dar pabarstote aguonomis. Skanaus ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą