2011 m. rugsėjo 24 d., šeštadienis

GUOBAO vištiena saldžiarūgščiame padaže


ngridientai:
300 gr. vištienos file,
50 gr. kukurūzų krakmolo(galima ir bulvių, skirsis truputį skonis),
6 valg. šaukštai tamsaus sojų padažo,
2,5 valg. šaukštai acto,
2 valg. šaukštai cukraus,
pusė arbatinio šaukštelio,
6 valg. šaukštai vandens,
1 arbat. šaukštelis tarkuoto imbiero,
aliejaus, virtų ryžių,

Marinatui:
3 valg. šaukštai tamsaus sojų padažo,
1 valg. šaukštas acto,
2 valg. šaukštai cukraus,
pusė arbat. šaukštelio imbiero,

Padažui:
3 valg. šaukštai tamsaus sojų padažo,
1,5 valg. šaukštai acto,
2 valg. šaukštai cukraus,
pusė arbat. šaukštelio imbiero.
Gaminimas
Supjaustome griežinėliais vištienos file, sudedame į indą ir užpilame paruoštu marinatu ir pastatome į saldytuvą 2-3 valandoms.

Prasimarinavusią vištiena užberiame dalimi krakmolo, kad ji apsivoliotų jame. Į įkaitusią keptuvę suberiame apvoliotus griežinėlius ir kepame kol pagels. Tuo tarpu jau sumaišyta padažą supilame į kitą keptuvę ir paverdame kol nepradės burbuliot. Įberiame 1/4 dalį šaukštelio krakmolo ir pamaišome. Turi gautis kisieliaus konsistensija.

Į paruoštą lėkštę suberiame traškius vištienos gabalėlius ir užpilame padažu. Tiekiame kartu su virtais ryžiais.

P.S patiekalas 4 personom.
Recepto nuotrauka

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą