2 dideli apelsinai, 1 didelis bananas, 50g nesūdyto sviesto, 50g tamsiai rudo cukraus, 4 šaukštai riebios grietinėlės, 4 pirktiniai vafliai. Patiekimui 4 šaukštai jogurto (nebūtinai).
1.Aštriu peiliu nulupkite apelsinus, pašalinkite baltus dangalus. Laikydami apelsiną virš dubens, kad būtų kur subėgti sultims, nuluptas skilteles meskite į dubenį. 2. Nulupkite bananą,supjaustykite griežinėliais ir sudėkite į dubenį su ap...elsinais. Švelniai sumaišykite. 3. Mažoje keptuvėje lėtai ištirpinkite sviestą ant vidutinės ugnies. Suberkite cukrų ir maišykite apie 2 min, kol ištirps. Paskui supilkite riebią grietinėlę ir virkite apie 3 min, dažnai maišydami, kol įgaus karamelės spalvą. Nukelkite nuo ugnies ir laikykite šiltai. 4. Paskrudinkite vaflius pagal nurodymus ant pakuotės ir sudėkite į serviravimo lėkštes. Ant kiekvienos porcijos uždėkite po ketvirtį apelsinų ir bananų mišinio, užpilkite karameliniu padažu. Skanaus!:)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą