• 5 kiaušinių,
• 10 šaukštų cukraus,
• 16 šaukštų miltų,
• 1 stiklinės aliejaus,
• 1 pakelio (11 g.) arba du kupini arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių,
• 1 šaukšto kakavos,
• riešutų, razinų ar slyvų pyragui pagardinti.
Kiaušinius ir cukrų gerai ištrinti su mediniu šaukštu, supilti aliejų, maišant sudėti miltus, suberti kepimo miltelius, sudėti džiovintus vaisius (jei turime) ir viską gerai išplakti mikseriu arba mediniu šaukštu smarkiai sukant.
Į formą pabarstytą miltais supilti dalį tešlos, o į likusią suberti kakavą ir išsukti. Kakavine mase užpilti kepimo inde jau supiltąją šviesią pyrago masę ir kepti vidutinio karštumo orkaitėje apie 30 min.
Vasarą tokį pyragą galima pertepti šviežių uogų ir jogurto mase. Toks skanėstas (prieš tai atvėsintas šaldytuve) gali tapti puikia atgaiva karštą vasaros dieną.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą