2011 m. rugsėjo 21 d., trečiadienis

Trinta kalafioru sriubyte

‎1 kalafijoras (atskirtos ‘gelytes’?)
2 porai (nuvalyti, rupiai pjaustyti)
1 svogunas (smulkiai pjaustytas)
1v.s. sviesto (20g?)
1.5 l darzoviu sultinio (darzoviu kubelis/iai istirpinti 1.5lvandens)
druskos (ziupsnelis, pagal skoni)
100ml neriebios/nuriebintos grietineles. Kaloriju nepaisant, galima ir pilno riebumo, o jei labai kaloriju paisant tada isvis be grietineles ir be sviesto, viska tik garuose gaminant.
Beje, anksciau as taip ir darydavau, bet perejau prie ’skanesnio’ metodo.
Imame gan dideli (talpu visiems produktams) puoda. Ikaitintame svieste maisydami pakepiname svogunus. Kreciame porus, pamaisome, sudedame kalafijoru ‘galvutes’ ir uzpilame karstu sultiniu. Laukiame kol uzverda, truputi pamazinam ugni, iberiam druskos pagal skoni ir pridengiam puoda dangciu tolesniam virimui. Verdame tol kol visos darzoves suminksteja, ypac kalafijoras.
Isvirusia ‘pliurze’ bandome kuo greiciau atausinti. (Na priklauso kaip alkani esate, galite ir neskubeti)
Semiame mazom porcijom i trintuva, su visu skysciu ir triname iki vientisos mases. Kai pertriname viska, pilame atgal i ta pati puoda (praskalauta) ir kaitiname iki uzvirimo. Per ta laika jei butina ‘pareguliuojame’ druskos skoni ir jei ‘pasirodo’ per tirsta - dapilame sultinio.
Kai sriuba uzverda, pilame (nubaliname) grietinele ir serviruojame i lekstes.
Beje galima grietinele pilti tada kai jau sriuba ipilta leksteje, pasukant saukstu (ziureti nuotr) bet man labiau patinka pirmasis variantas. Papuosiame svieziais ar dziovintais prieskoniais.
P.S. Bukite atsargus, nes ta pertrinta mase kai virdama ‘burbuliuoja’ pradeda ‘plepseti’ (taskytis).

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą