Ingredientai:
4-6 porcijos:
750g prinokusių pomidorų
90ml alyvuogių aliejaus
2 skiltelės suspausto
1 džiovintas sutrupintas raudonasis čili pipiras
3 lašai "Tabasko" padažo
1 arbatinis šaukštelis aštriosios paprikos
druska
5OOg. ilgųjų makaronų
90g šviežiai tarkuoto avies pieno sūrio arba parmezano
Gaminimas:
Didelėje keptuvėje vidutiniškai įkaitinkite aliejų. Sudėkite česnaką ir kepinkite apie 3 minutes, kol pagels. Keptuvę nuimkite nuo ugnies, česnaką išimkite. Į keptuvę sudėkite pomidorus be odelės ir kaitinkite ant didelės ugnies apie 25 minutes, kol jie subliūkš. Sudėkite čili pipirą, "Tabasko" padažą ir aštriąją papriką. Pagardinkite druska, gerai išmaišykite ir nuimkite nuo ugnies.
Tuo tarpu išvirkite makaronus dideliame kiekyje pasūdyto vandens, virkite apie 12 minučių, kad liktų apykiečiai. Nukoškite ir perdekite į patiekimui skirtą indą. Apibarstykite sūriu ir gerai išmaišykite. Užpilkite pagamintu padažu ir pakratykite. Patiekite karštus.
Makaronų patiekalas paruoštas!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą