2011 m. rugsėjo 21 d., trečiadienis

Moliugu pyragas

Aliejaus0.5 stiklinės

Cukraus1 stilklinė

Kepimo miltelių1.5 arbatiniai šaukšteliai

Kiaušinių2 vienetai

Migdolų riešutų150 gramų

Miltų3 stiklinės

Moliūgo500 gramų



Paruošimas
Sutarkuojame moliūgą. Pilame cukrų, aliejų , įmušame kiaušinius ir viską gerai išmaišome.Tuomet įberiame miltus, kepimo miltelius ir vėl gerai sumaišome. Tešla gaunasi tiršta.Tešlą pilame į formą, ant viršaus pabarstome susmulkintus riešutus.Kepame 170-190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40-50 min. kol gražiai paruduos.
Ps. į pyragą galima dėti džiovintų vaisių, viršų galima papuošti ne tik migdolų riešutais, bet ir lazdynų, o taip pat kokosų drožlėmis.
Patarimai: iškepus pyragui neskubėkite jo įšimti iš orkaitės ir juo labiau formos. Geriausia pyragą palikti vėsti orkaitėje prieš tai atidarius jos dureles. Pyragas sukrenta dėl staigios temperatūros kaitos.
Orkaitės dureles galima atidaryti praėjus nemažiau 20 minučių nuo kepimo pradžios. Pyragą tikriname mediniu smeigtuku. Jei įsmeigus jis aplimpa tešla, vadinasi pyragas dar neiškepė.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą