Ingredientai:
- Šokoladas, juodasis, 250 gramų
- Grietinėlė, 35 % riebumo, 165 mililitrai
- Sviestas, 35 gramai
- Kakava, 80 gramų
- Vanduo, 2 valgomieji šaukštai
- Vanduo, 1 litras
Gaminimo instrukcija:
- Litrą vandens supilkite į puodą. Į jį įdėkite indą, kuriame tirpinsite šokoladą.
- Susmulkinkite šokoladą, sudėkite į indą, įpilkite du šaukštus vandens ir maišykite, kol ištirps.
- Supilkite grietinėlę, išmaišykite iki vientisos masės ir nuimkite nuo ugnies. Atvėsinkite.
- Tada vėl kaitinkite ir sudėkite sviestą. Ištirpinkite ir išmaišykite.
- Supilkite į kitą indą ir dėkite į šaltytuvą šešioms - aštuonioms valandoms.
- Išimkite iš šaldytuvo. Suberkite kakavą į atskirą indą.
- Padarykite rutuliukus, apvoliokite kakavoje ir dėkite į lėkštę.
- Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą