2011 m. rugsėjo 21 d., trečiadienis

Sokoladiniai triufeliukai


Ingredientai:
  • Šokoladas, juodasis, 250 gramų
  • Grietinėlė, 35 % riebumo, 165 mililitrai
  • Sviestas, 35 gramai
  • Kakava, 80 gramų
  • Vanduo, 2 valgomieji šaukštai
  • Vanduo, 1 litras
Gaminimo instrukcija:
  1. Litrą vandens supilkite į puodą. Į jį įdėkite indą, kuriame tirpinsite šokoladą.
  2. Susmulkinkite šokoladą, sudėkite į indą, įpilkite du šaukštus vandens ir maišykite, kol ištirps.
  3. Supilkite grietinėlę, išmaišykite iki vientisos masės ir nuimkite nuo ugnies. Atvėsinkite.
  4. Tada vėl kaitinkite ir sudėkite sviestą. Ištirpinkite ir išmaišykite.
  5. Supilkite į kitą indą ir dėkite į šaltytuvą šešioms - aštuonioms valandoms.
  6. Išimkite iš šaldytuvo. Suberkite kakavą į atskirą indą.
  7. Padarykite rutuliukus, apvoliokite kakavoje ir dėkite į lėkštę.
  8. Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą