Kiek kitokia Forellės pyrago su varške ir persikais versija. Ne mažiau skani :)
Reikės:
Tešlai
400g miltų
200g svieto
100g cukraus
2 didelių kiaušinių trynių
2 šaukštų grietinės
6 šaukštų kakavos miltelių (gaminau su 4, bet buvo mažoka)
žiupsnelio druskos
Įdarui
500g varškės (geriausiai tiktų Mūsų švelnioji, bet ir paprasta geriau, rinktis sausą, riebią iš maišelio, jokiu būdu ne pakeliais. Arba naudoti varškės sūrį)
2 sunokusių bananų
160g riešutų kremo su gabaliukais
3 trynių
180g maskarponės sūrio
pusės vanilės lazdelės sėklyčių arba vanilės ekstrakto 0,5 šaukštelio arba šaukštelis vanilinio cukraus
Pagrindui skirtus miltus, cukrų, kakavos miltelius ir druską išmaišyti. Įtarkuoti šaltą sviestą
ir trinti tarp pirštų kol pasidarys trupinukai (arba sudėti į kombainą ir naudoti pulse režimą). Sudėti grietinę, trynius ir tešlą išminkyti. Dėti bent pusvalandžiui į šaldytuvą (patogiau išminkyti į ilgą dešrą - tada tešla greičiau ir tolygiau sušals).
Varškę pertrinti per sietelį/išsukti kombainu/išsukti rankiniu smulkintuvu, kad neliktų gumulėlių. Bananus sutrinti šakute arba smulkintuvu ir sudėti į varškės masę. Sudėti likusius įdaro produktus ir gerai išmaišyti iki vientisos masės
Kepimo formą iškloti 2/3 tešlos, padarant kraštus, supilti varškės masę. Užtarkuoti likusią tešlą. Kepti 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50-60 minučių. Iškepus būtinai atšaldyti - varškės pyragai savo tikrąjį skonį parodo būdami šalti ;)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą