2011 m. rugsėjo 21 d., trečiadienis

Sekmadienio pusryčiams: karamelizuotos obuolių skiltelės


Net jei įpusėjusio gruodžio sekmadienio rytas nedžiugina saulės spinduliais, CityOut siūlo trumpam pamiršti sveikos mitybos principus ir žiemiškus pusryčius pradėti desertu. Mintimis ir virtuvės kvapais keliaujame į tolimąją Kiniją ir lepinamės tradiciniu kinų virtuvės desertu.
Traški karamelės plutelė ir minkštas šilkinis burnoje tirpstantis šiltas obuolio gabalėlis. Viskas pagardinta smulkiais sezamo grūdeliais. Ar gali sekmadienio rytas prasidėti geriau?
Vadovaujantis šiuo receptu desertą galima ruošti su bet kokiais vaisiais:bananais, kriaušėmis, kokoso gabaliukais, braškėmis. Skanumėlis.
Eglės Aleksandravičiūtės/CityOut.lt nuotr.
Sudėtingumas:  (patyrusiems)
Trukmė:  1,5-2 valandos
Porcijos: 8 porcijos
Reikia:
• 1 kiaušinio
• 150 g miltų
• 1 a. š. sausų mielių
• 200 ml vandens
• 4 obuolių (tinkamiausi tvirtesni)
• 120 g (= 9 v. š.) cukraus
• 1 saujelės sezamo sėklų
• aliejaus kepimui

Dubenėlyje specialia šluotele ar šakute išplakite kiaušinį. Kitame dubenėlyje sumaišykite miltus ir mieles, supilkite išplaktą kiaušinį ir 100 ml vandens. Viską gerai išmaišykite, kol masė taps vientisa.



Nulupkite obuolius, perpjaukite pusiau, išimkite sėklalizdžius ir puseles padalinkite į 4 skilteles. Skilteles gerai pamirkykite paruoštoje tešloje ir dėkite į įkaitintą bei kepimui paruoštą aliejų. Virkite kol tešla gražiai apskrus, maždaug 2 minutes.
Iškepusios obuolių skiltelės turėtų atrodyti štai taip, o po namus pasklidęs šiltų, keptų obuolių kvapas labai vilioja paragauti. Tačiau ragauti dar nevalia, pirma reikia pagaminti karamelę.
Sumaišykite cukrų su vandeniu ir kaitinkite ant vidutinės ugnies nuolat maišydami, kol cukrus visiškai ištirps bei pradės tirštėti ir virs karamele. Suberkitesezamo sėklas ir vėl nuolat maišykite, kol puode turėsite švelniai auksinę karamelę.

Paruoštus obuolius apvoliokite šiltoje ir tąsioje karamelėje, mirkykite dubenėlyje su šaltu (lediniu) vandeniu, kad karamelė sukietėtų ir valgykite. Iškart!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą