2011 m. rugsėjo 21 d., trečiadienis

Avižinių dribsnių apkepas

200 g avižinių dribsnių su džiovintais vaisiais (razinomis, bananais, ananasais ir pan.)
200 ml natūralių obuolių sulčių
25 g margarino
1 didelį obuolį
75 g džiovintų abrikosų

Džiovintus abrikosus supjaustome mažais gabalėliais, obuolį nulupame, išimame sėklytes ir sutarkuojame stambia tarka. Margariną išlydome. Visas apkepo sudedamąsias dalis gerai išmaišome, dedame į tefloninę ar kitą nelipnią kepimo formą.

Vidutinio karštumo orkaitėje kepame apkepą apie 40 min – kol sutvirtėja ir gražiai parunda.

Paliekame atvėsti formoje, o ryte valgydami šį apkepą, gerdami pieną, puodelį kavos, džiaugiamės greitais, sveikais ir skaniais pusryčiais!

Skanaus!

P.s. Galima naudoti ir paprastus avižinius dribsnius, tačiau įdėti daugiau įvairių džiovintų vaisių, riešutų.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą