2011 m. rugsėjo 21 d., trečiadienis

Citrininis Pyragas iš didžiosios Pė.

Pagrindui:
1.5 pakelio sausainių "Gaidelis";
2 v.š. cukraus;
100 gr. sviesto;

Viduriui:
4 kiaušinių tryniai;
2 citrinų žievelė;
4-5 citrinų sultys;
1 indelis kondensuoto pieno;

Viršui:
4 kiaušinių baltymai;
4v.š. cukraus;

Pagrindo gamyba:
skardą patepame svietu, kad neprikeptų, orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių. Susmulkiname sausainius (turime gauti stambius trupinukus), sumaišome su išlydytu sviestu ir cukrumi. Gautą masę dedame į skardą ir kepame apie 10 min.

Vidurio gamyba:
Su elektriniu mikseriu gerai išplakame kiaušinių trynius su kondensuotu pienu, į gautą masę pilame išspaustas citrinų sultis ir beriame citrinų žieveles. Vėl plakame iki kol masė taps tiršta. Šitą masę pilame ant šiek tiek pravėsusio pyrago pagrindo - sausainių ir dedame į orkaitę. Kepame apie 10 - 12min.

Viršaus gamyba:
Baltymus plakame apie 5 -7 minutes, kol pasidarys balti ir purūs. Po truputį supilame cukrų ir gerai išplakame, kad cukrus ištirptų. Masę tepame tik ant ATVĖSUSIO vidurinio sluoksnio. (jei norit, galit ką nors išpiešti. :) ) vėl dedame į orkaitę ir kepame apie 7 - 10 min, kol viršus gražai paruduos.

Iš pradžių atvėsiname kamberio temperatūroj, o paskui šaldytuve.

skanaus! :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą