NGREDIENTAI porcijų skaičius perskaičiuoti | |
Miltai | 300 g |
Džiovinti abrikosai | 150 g |
Druska | 1 arbat. šaukštel. |
Razinos | 60 g |
Varške | 250 g |
Medus | 2 stikl. |
Sviestas | 110 g |
Cinamonas | 1 arbat. šaukštel. |
Kiaušiniai | 1 vnt. |
Vanduo | 1 stikl. |
PARUOŠIMAS |
1Paruoškite tešlą: sumaišykite miltus ir druską.
|
2Mikseriu išplakite varškę ir sviestą, kol gausite kreminę masę. Sudėkite miltų mišinį, sumažinkite mikserio greitį ir plakite, kol susimaišys.
|
3Padalinkite tešlą į lygias 4 dalis ir kiekvieną įvyniokite į plėvelę. Laikykite šaldytuve apie 1,5 valandos.
|
4Kol tešla šąla paruoškite įdarą. Didelėje keptuvėje užvirkite vandenį, medų, cinamoną, razinas ir abrikosus. Nuolat maišykite, o kai užvirs sumažinkite temperatūrą ir troškinkite apie 10 minučių, kol vaisiai suminkštės, o visa masė sutirštės. Sudėkite į dubenį ir atvėsinkite bent 20 minučių.
|
5Sudėkite į maisto smulkintuvą ir sutrinkite. Atvėsinkite (apie 2 valandas).
|
6Orkaitę įkaitinkite iki 200 °C. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
|
7Vieną tešlos gabalą iškočiokite ir padalinkite į maždaug 16 kvadratų.
|
8Į kiekvieno kvadrato vidurį dėkite 1 arbatinį šaukštelį įdaro. 2 priešingus kraštus aptepkite kiaušiniu ir kraštus suklijuokite.
|
9Dėkite sausainius į kepimo skardą ir kepkite, kol įgaus auksinį atspalvį apie 17-20 minučių. Tada išimkite ir darykite sausainius iš likusios tešlos.
|
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą