2011 m. rugsėjo 21 d., trečiadienis

Lenkiški sausainiai su abrikosų įdaru


NGREDIENTAI porcijų skaičius  perskaičiuoti
Miltai300 g
Džiovinti abrikosai150 g
Druska1 arbat. šaukštel.
Razinos60 g
Varške250 g
Medus2 stikl.
Sviestas110 g
Cinamonas1 arbat. šaukštel.
Kiaušiniai1 vnt.
Vanduo1 stikl.
PARUOŠIMAS
1Paruoškite tešlą: sumaišykite miltus ir druską.
2Mikseriu išplakite varškę ir sviestą, kol gausite kreminę masę. Sudėkite miltų mišinį, sumažinkite mikserio greitį ir plakite, kol susimaišys.
3Padalinkite tešlą į lygias 4 dalis ir kiekvieną įvyniokite į plėvelę. Laikykite šaldytuve apie 1,5 valandos.
4Kol tešla šąla paruoškite įdarą. Didelėje keptuvėje užvirkite vandenį, medų, cinamoną, razinas ir abrikosus. Nuolat maišykite, o kai užvirs sumažinkite temperatūrą ir troškinkite apie 10 minučių, kol vaisiai suminkštės, o visa masė sutirštės. Sudėkite į dubenį ir atvėsinkite bent 20 minučių.
5Sudėkite į maisto smulkintuvą ir sutrinkite. Atvėsinkite (apie 2 valandas).
6Orkaitę įkaitinkite iki 200 °C. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
7Vieną tešlos gabalą iškočiokite ir padalinkite į maždaug 16 kvadratų.
8Į kiekvieno kvadrato vidurį dėkite 1 arbatinį šaukštelį įdaro. 2 priešingus kraštus aptepkite kiaušiniu ir kraštus suklijuokite.
9Dėkite sausainius į kepimo skardą ir kepkite, kol įgaus auksinį atspalvį apie 17-20 minučių. Tada išimkite ir darykite sausainius iš likusios tešlos.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą