Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Patiekalo kaina: 15 Lt
Porcijų kiekis: 10
Tešlai:
- Miltai, 1 stikl.;
- Kepimo milteliai, 1 a.š.;
- Druska, 1 žiups.;
- Šokoladas, 150 gr.;
- Sviestas, 100 gr.;
- Kiaušiniai, 3 vnt.;
- Baltasis cukrus, 0,3 stikl.;
- Rudasis cukrus, 0,5 stikl.;
- Vanilinis cukrus, 1 a.š.;
- Medus, 3 v.š.;
Kremui:
- Medus, 1,5 v.š.;
- Cukrus, 2 stikl.;
- Vanduo, 0,5 stikl.;
- Grietinė, 200 gr.;
- Sviestas, 30 gr.;
- Pistacijos, 1 stikl.;
Gaminimo instrukcija:
- Orkaitę įkaitinti iki 176 C laipsnių. Kepimo popieriumi iškloti skardą.
- Dubenyje sumaišyti miltus, kepimo miltelius ir druską
- Ant garų vonelės ištirpinti šokoladą su sviestu.
- Kiaušinius išplakti su ruduoju, valtuoju ir vaniliniu cukrumi, naudojant mikserį. Įdėti medaus viską gerai sumaišyti. Tada sudėti šokolado masę, išmaišyti, sudėti miltų, sodos ir druskos masę. Viską gerai išmaišyti.
- Paruoštą tešlą supilame į skardą ir kepame apie 40 - 45 min. Praėjus 35 minutėms su peilių įpjauti pyragą. Kai iškempa atvėsinti ir išimti iš skardos.
- Storapadžiame puode kaitiname cukrų, medų ir vandenį, svarbu kaitinti nemaišant ant silpnos ugnies apie 5 - 10 minučių (priklausto nuo puodo ir kaitrumo), turite gauti gintarinės spalvos karamelę. Norint gauti tinkamos slapvos karamelę, bet nesudeginti ją (maišyti negalima), reikia reguliuoti kaitrumą, kai matote, jog susidaro tamsios dėmės ar rūksta, sumažinkite ugnį, nuimkite nuo ugnies, sumažinkite ugnį ir vėl kaitinkite ant padidintos ugnies.
- Kai karamelę gausite tinkamos spalvos, supilkite grietinę ir svietą, maišykite mediniu šaukštu labai atsargiai, nes masė kunkuliuos ir gali šaudyti. Maišykite iki vienalytės masės.
- Supilkite riešutus į gautą karamelę, sumaišykite ir karštą pilkite ant pyrago. Galima valgyti su karšta karamele iš karto. Jei norite valgyti šaltą karamelę pilkite ant pyrago, įdėto formoje, ir palikti sušalti. Skanaus.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą