2012 m. vasario 7 d., antradienis

Ryžių sausainiai

Reikės:
  • Rudieji ryžiai, 150 gr.;
  • Sviestas, 50 gr.;
  • Braškės, džiovintos, 120 gr.;
  • Medus, 4 v.š.;
Gaminimo instrukcija:
  1. Ryžius išvirkite ir palikite, kad nusivarvėtų vanduo.
  2. Į ryžius sudėkite minkštą (kambario temperatūros) sviestą ir išsukite.
  3. Tuomet įmaišykite medų ir braškes ar kitus džiovintus vaisius. Taip pat tinka riešutai. Jei dideli, kaip migdolai, lazdyno ir pan., prieš dedant susmulkinkite.
  4. Suformuokite ant padėklo ar lėkštės norimos formos sausainius. Formavau su rankomis. :-) Palikau kažkur 0,5 valandos šaldytuve, kad sutvirtėtų.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą