Jeigu mėgstate šokoladinius skanėstus, tuomet jums tikrai turėtų
patikti purūs, burnoje tirpstantys šokoladiniai pyragaičiai, kurių
gaminimas užtruks vos vieną valandą. Tik nepersivalgykite, nes kalorijų
čia tikrai nemažai.
Reikės:
Reikės:
- 125 gramų šokolado
- 62 gramų sviesto
- 3 kiaušinių
- 60 gramų cukraus
- 100 gramų aviečių džemo
- 2 šaukštų romo
- 2 šaukštų cukraus pudros
- 50 gramų maskarponės
- 100 gramų riebesnės grietinėlės
- 100 gramų šokolado glazūrai
- 75 gramų grietinėlės glazūrai
Kiaušinio baltymus ir trynius atskirkite. Vandens vonelėje ištirpinkite
sviestą ir šokoladą. Kiaušinių trynius gerai išplakite su 50 gramų
cukraus ir tuomet įmaišykite į šokolado ir sviesto mišinį. Kiaušinių
baltymus sumaišykite su likusiu cukrumi ir plakite tol, kol susidarys
putos. Tuomet neskubant įmaišykite juos į bendrą šokolado masę (iš
pradžių įdėkite ketvirtadalį baltymų ir atsargiai maišykite iš apačios į
viršų, tuomet sudėkite likusią dalį). Maišykite labai atsargiai, kad
baltymai nesuirtų.
Kepimų formelių dugne patieskite kepimo popieriaus, o formelių sieneles ištepkite sviestu. Tolygiai supilstykite šokolado masę į formeles (formelės neturi būti labai gilios). Įkaitinkite orkaitę iki 160 laipsnių ir kepkite maždaug 40-50 minučių.
Iškepti pyragėliai turi pilnai atšalti. Tuomet išimkite juos iš formelių ir perpjaukite per pusę (horizontaliai). Pertepkite pyragėlius aviečių džemo ir romo mišiniu. Kremo įdarui suplakite grietinėlę, cukraus pudrą ir atsargiai įmaišykite maskarponės sūrį.
Ant džemu perteptų pyragėlių puselių dėkite paruoštą kremą ir apibarstykite tarkuotu šokoladu (arba tiesiog atsargiai pavoliokite šonus). Ant viršaus dėkite antrąją pyragėlio puselę, o glazūrai sumaišykite šokoladą su grietinėle ir papuoškite viršų.
Kepimų formelių dugne patieskite kepimo popieriaus, o formelių sieneles ištepkite sviestu. Tolygiai supilstykite šokolado masę į formeles (formelės neturi būti labai gilios). Įkaitinkite orkaitę iki 160 laipsnių ir kepkite maždaug 40-50 minučių.
Iškepti pyragėliai turi pilnai atšalti. Tuomet išimkite juos iš formelių ir perpjaukite per pusę (horizontaliai). Pertepkite pyragėlius aviečių džemo ir romo mišiniu. Kremo įdarui suplakite grietinėlę, cukraus pudrą ir atsargiai įmaišykite maskarponės sūrį.
Ant džemu perteptų pyragėlių puselių dėkite paruoštą kremą ir apibarstykite tarkuotu šokoladu (arba tiesiog atsargiai pavoliokite šonus). Ant viršaus dėkite antrąją pyragėlio puselę, o glazūrai sumaišykite šokoladą su grietinėle ir papuoškite viršų.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą